Azyaktan çevre duyarlılığı 186

Azyak madencilik şlamla kirlettiği dereleri örnek bir davranışla temizlemeye başladı. Vatandaşların isteği üzerine Soma Belediyesi ile işbirliği yaparak dere temizliğine başladı.
İlçemiz Cuma Mahallesinden başlayıp Hürriyet, Kurtuluş ve Cumhuriyet Mahallelerinden geçip Bakırçay’da sonlanan Cezaevi deresi Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ali Çoban, Kurtuluş Mahallesi muhtarı Nihat Şehit ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Zikri Mace Azyak Soma Uyar Madencilik yetkilisi Önder Çelebi ile görüşerek, kirliliğe neden olan derenin temizliği için personel ve iş makinaları desteği aldı. Bu kapsamda derenin çevreye verdiği rahatsızlıkların giderilmesi sinek oluşumunun önlenmesi ve yağışlarda taşkın tehdidinin ortadan kaldırılması amacıyla dere içi tazyikli sulama ve oluşan atıkların taşınması ve bertaraf edilmesi ile ilgili çalışmalar başlatıldı.

Dün cezaevi üstünde bulun, Soma Devlet hastanesi yolu üzerendeki köprüden şlamların alınması ile başlayıp dere boyunca ve sonuna kadar bu çalışmalar yapıldı. Ayrıca bu  dere temizleme çalışması, belediye tarafından mahalle temizlikleri kapsamında yapılan ‘Temizlik evinizin önünden başlar’ kampanyasını da tamamlamıştır.

Active Image